FC Twente
FC Twente
4 april 1984

FC Twente - MVV

1-2

(0-0)
MVV

Seizoen : 1983/1984
Soort wedstrijd : Competitie
Scheidsrechter: Egbert Mulder
Toeschouwers: 12300
Stadion:Stadion Het Diekman, Enschede
Doelpunten:0-1 (35՚) Eric van der Leur (MVV)
0-2 (74՚) Willy van Bommel (MVV)
1-2 (81՚) Martien Vreijsen

Opstelling FC Twente:
Theo Snelders
Billy Ashcroft
John Scheve (wisselMartien Vreijsen)
Manuel Sanchez Torres
Fred Rutten (wisselTony McNulty)
Jan Pouls
Martin Koopman
Jerry Cooke
Evert Bleuming
Michael Birkedal
Jan Sörensen


Bijzonderheden:

Gele kaarten waren er voor Delahaye en Linders van MVV.

De legendarische sportverslaggever Theo Koomen gaf van deze wedstrijd een rechtstreekse reportage voor NOS-Langs-de-Lijn op zijn eigen enthousiaste manier van verslaggeving. Op weg naar huis, vlak bij zijn woning - kwam Theo Koomen in botsing met een tegenligger en overleed ter plaatse. Theo Koomen kwam vaak in Enschede bij de wedstrijden van FC Twente en was een graag geziene gast. Hij werd 54 jaar.

“En daar is het einde aangekondigd!….Nee! Geen einde. Een vrije schop op de rand van het strafschopgebied. Jongens, ze zeggen wel eens, Hitchcock had ’t niet beter kunnen bedenken. Nou echt, het had ook niet gekund, ik maak hier een film mee zonder weerga en dat in de Eerste Divisie, en dan zeggen ze wel eens, er wordt misschien matig gevoetbald. Nou, geef mij dit voetbal maar! Ik hou van zo’n avondje FC Twente. Ik hou van zo’n avondje Enschede. Ik hou van zo’n avondje tussen FC Twente en MVV.

Stand is 1-2 in het voordeel van de Maastrichtenaren. Wie gaat dwars door de gele muur heen? Wat een muur en dat levert een corner op, jawel! Want via die gele muur belandt de bal over de achterlijn. Een corner.

Vijfenveertig minuten en veertig seconden, 45 seconden gespeeld. Scheidsrechter Mulder kijkt bedenkelijk op zijn horloge. Dat vind ik althans bedenkelijk, want wat mij betreft mag het nog een half uur duren, wat mooi zeg, wat fantastisch mooi.

Moet die bal voorkomen, inswinger, komt-ie, hoog voor het doel getrokken, wie gaat ‘m koppen? Niemand kan er meer bij, althans die van Twente denk ik zo. Jawel, nog een mogelijkheid, Birkedal, Birkedal! Nee, hoor, hij stuit af. Dit was het fluitsignaal. Het eindsignaal.”