FC Twente
FC Twente
25 augustus 2022

FC Twente - ACF Fiorentina

0-0

(0-0)
ACF Fiorentina

Seizoen : 2022/2023
Soort wedstrijd : Europa Cup
Scheidsrechter: Radu Petrescu
Toeschouwers: 29500
Stadion:Grolsch Veste, Enschede

Opstelling FC Twente:
Lars Unnerstall
Joshua Brenet
Mees Hilgers (gele kaart 77՚) (wissel81՚ Max Bruns)
Robin Pröpper (gele kaart 45+1՚)
Gijs Smal
Michal Sadílek (gele kaart 58՚) (wissel81՚ Manfred Ugalde)
Ramiz Zerrouki (gele kaart 63՚)
Michel Vlap (wissel88՚ Sem Steijn)
Václav Černý (wissel67՚ Daan Rots)
Ricky van Wolfswinkel
Virgil Misidjan (wissel67՚ Christos Tzolis)


Bijzonderheden:

Het is niet gelukt! Het Europese avontuur hield op na twee keer twee wedstrijden. Een doelpuntloos gelijk spel was niet genoeg om verdere deelname aan de Europa Conference League te waarborgen. Ondanks een geweldige inzet en de steun van een vol stadion kwam FC Twente niet tot scoren. 

Jammer was het dat een groep aanhangers van beide clubs de confrontatie met elkaar zochten en dat er vanuit het uitvak vuurwerkbommem werden gegooid naar het FC Twente vak. Een behoorlijke smet op de toch wel mooie Europacup avond.

Bij ACF Fiorentina werd 5 keer gewisseld na rust. Er was twee keer geel (dus rood) voor Fiorentina speler Igor in de 83' en 90+3 minuut. Verder ontvingen drie spelers geel: Jonathan Ikone (30'), Yussef Maleh (43'), Golline Dodo (bankzitter) (76').

In de 80e minuut kreeg ook FC Twente-trainer Ron Jans een gele kaart omdat hij trachtte de ongeregeldheden op de tribune te sussen.

De Roemeense arbiter, die zich veelvuldig liet beïnvloeden door Italiaanse toneelstukjes, liet voor de eerste helft 3, en de tweede helft 6 minuten extra spelen.