Václav Černý (wissel71՚ Halil Dervişoğlu)
Danilo Pereira (gele kaart 90+2՚) (wissel90+3՚ Dario Đumić )
Queensy Menig

Bijzonderheden:

Na de glorieuze winst een week eerder in Amsterdam op Ajax werd de wedstrijd tegen AZ-thuis een deceptie. Ondanks het goed spel en de prima combinaties werd de bal slechts één keer achter doelman Marco Bizot geplaatst uit een strafschop.

AZ wist de geboden kansen wel te benutten waaronder ook een penalty.

In de 32e minuut greep Joël Drommel onreglementair in tegenover Nyron Boadu in het strafschopgebied hetgeen een penalty opleverde voor AZ. Kalvin Stengs deed datzelfde in de 72e minuut ten opzichte van de zojuist ingevallen Halil Dervisoglu waarvoor scheidsrechter Danny Makkelie ook een penalty gaf.

In de 87e minuut wees de scheids opnieuw naar de stip voor een overtreding van Jayden Oosterwolde tegen Zakaria Aboukhal. De VAR (Dennis Higler) corrigeerde echter en bepaalde dat de overtreding buiten de zestien werd begaan. Uit de toegekende vrije trap werd de 1-3 door AZ gemaakt. Jayden Oosterwolde kreeg eerst overigens geel dat later in rood werd omgezet. Maar Danny Makkelie verklaarde dat hij achteraf gezien helemaal geen vrije trap had moeten geven en zeker geen rood.

De rode kaart voor Jayden Oosterwolde werd een dag later gesponeerd.

Bij AZ werd na rust twee keer gewisseld. Bij de club uit Alkmaar vielen geen kaarten.

Extra tijd eerste helft 1 minuut, tweede helft 4 minuten.