Václav Černý (wissel80՚ Thijs van Leeuwen)
Danilo Pereira (wissel87՚ Alexander Jeremejeff)
Queensy Menig (wissel90+1՚ Ramiz Zerrouki)

Bijzonderheden:

Op 5 december 1992 won FC Twente een competitieduel van Ajax in het Olympisch Stadion van Amsterdam met 0-1 door een goal van Prince Polley. Precies 28 jaar daarna op dezelfde datum wint FC Twente opnieuw, nu in de Johan Cruyff Arena met 2-1 van datzelfde oppermachtige Ajax. Een verdiende zege voor een ploeg die alles gaf en zich totaal leeg speelde met de overwinning tot gevolg. Hulde!

In de 57e minuut beging Wout Brama een overtreding in het strafschopgebied op Zakaria Labyad waarna uit de toegekende strafschop Ducan Tadic de 1-1 maakte.

Bij Ajax werd na rust 5 keer gewisseld door trainer Erik ten Hag. En daar viel ook de enige gele kaart van de wedstrijd: 83e minuut voor Ryan Gravenbrech.

Mees Hilgers maakte z'n competitiedebuut voor FC Twente.

Wout Brama speelde z'n 250e competitieduel voor FC Twente in de Eredivisie. Daarnaast speelde hij ook 24 duels in de Eerste divisie voor FC Twente.

Extra tijd eerste helft 1 minuut, tweede helft 4 minuten.