FC Twente
De Graafschap
28 juli 1990

De Graafschap - FC Twente

2-1

FC Twente

Seizoen : 1990/1991
Soort wedstrijd : Vriendschappelijk
Scheidsrechter: T. van Dijk
Toeschouwers: 2000
Stadion:Gemeentelijk Sportpark, Vorden
Doelpunten: Michael DikkenBijzonderheden:

Er was deze wedstrijd een klein probleem met de wedstrijdshirts, zo leert het verslag van de website van VV Vorden:

"...nadat het bestuur van v.v. Vorden de beide clubs van harte welkom hadden geheten en in de zojuist nieuw opgeleverde en geopende accommodatie ‘de Ark’ kwam ineens de elftalleider van de Graafschap, Evert klein Zessink uit Hengelo Gld, met een ietwat bezweet voorhoofd de bestuurskamer in gelopen. ‘Volgens mien heb wi-j een probleemp’n, want FC Twente hef net als ons ook blauw-witte shirts bie zich …..’ De spelers waren al omgekleed, de trainers werden al een beetje zenuwachtig dat de warming up op zich liet wachten en de scheidsrechter, dhr. T. van Dijk uit Kampen was onverbiddelijk …. ‘Één van beide clubs dient in een ander shirt te spelen, anders wordt er niet afgetrapt’! In allerijl werd er naar een oplossing gezocht en gezien de gebrekkige voorbereidingstijd uiteindelijk voor de meest praktische gekozen …. De Graafschap speelt de 1e helft in de geel-zwarte shirts van Vorden en FC Twente de 2e helft!

Vooral FC Twente had er flink de pee over in en baalde sowieso al over de omstandigheden, want aanvoerder Fred Rutten klaagde uitvoerig over het te lange gras waardoor de bal stroopte en goed combinatievoetbal niet mogelijk was. Daarbij was deze wedstrijd de afsluiting van een lang en zwaar trainingskamp in Rijssen en moesten zij tot overmaat van ramp ook nog eens in geel-zwarte shirts voetballen in combinatie met hun eigen blauwe broekjes en kousen ….. Voor de op dat moment in de eerste divisie spelende Doetinchemmers was er geen mogelijkheid tot klagen of jammeren want trainer Simon Kistemaker zat er bovenop en hield niet van ‘gezeik’ … ‘Twente heeft zeer talentvolle voetballers, maar ze missen allemaal een stukje meedogenloosheid. Ze probeerden leuk te tikken, maar het gaat allemaal in één tempo en de ploeg straalt niets uit. Wij spelen scherp en gedisciplineerd en beschouwen deze pot als competitievoetbal’.

De Graafschap won dan ook deze wedstrijd met 2-1 door doelpunten van Peter Hofstede en Jurry Koolhof en zowel in de Gelderlander als in de VI waren beide spelers op de foto vast gelegd in het geel-zwarte shirt van Vorden. Ook voor de Twentse debutant en inmiddels trainer van Ajax, Erik ten Hag, was deze wedstrijd een bijzonder moment, want hij had natuurlijk nooit gedacht dat hij zijn eerste wedstrijd van FC Twente in het geel-zwart met shirtsponsor Sorbo kwam te spelen…."

De volgende spelers kwamen deze avond in actie:
FC Twente:
Hans de Koning, Ronald de Boer, Andre Paus, Fred Rutten, Andre Karnebeek, Marco Roelofsen, Boudewijn Pahlplatz, Jan van Halst, Michael Dikken, Berthil ter Avest, Tom Krommendijk, John Nijenhuis, Youri Mulder.

De Graafschap:
Ron Olyslager, Ton Rosendaal, Erik Redeker , John Trentelman, Jan Vreman, Fred Kruys, Frank Lucassen, Ard Langeler, Erik ten Hag, Hein Boekhorst, Peter Hofstede, Jurry Koolhof