Ola John (wissel70՚ Emir Bajrami)
Luuk de Jong (gele kaart 101՚)
Nacer Chadli

Bijzonderheden:

Bij de bekerwedstrijd in de achtste finale was de rust- en eindstand zoals die ook was bij de aftrap, 0-0, hoewel beide ploegen enkele kansen kregen om te scoren. In de verlenging was PSV de gelukkige ploeg, die twee keer het doel wist te vinden, terwijl FC Twente daartoe wel de mogelijkheden had, maar daarvan geen gebruik kon maken en slechts scoorde uit een strafschop. Met als gevolg uitschakeling in het KNVB-bekertoernooi 2011-2012.

Bij PSV viel 4 keer een gele kaart. Kevin Strootman (58.), Ola Toivonen (85.) Stanislav Manolev (95.) en Andreas Isaksson (121).

Fred Rutten, PSV-coach, paste drie wissels toe, waarvan 2 in de verlenging.

De FC Twente goal werd gescoord door Marc Janko uit een penalty vanwege een overtreding op Tim Cornelisse.

Extra tijd: 1e helft reguliere speeltijd 1 min, 2e helft 3 min., verlenging 1e helft 1 min., 2e helft 3 min.