Fredrik Jensen (wissel105՚ Michael Liendl)
Tom Boere (wissel71՚ Adnane Tighadouini)
Oussama Assaidi

Bijzonderheden:

Na een eerste helft waarin voor FC Twente het tegenhouden voorop stond was er in de tweede 45 minuten veel meer te beleven. Een ontketend FC Twente liet Ajax zien, dat het nog meer kon dan verdedigen hetgeen in de eerste minuut van de blessuretijd de 1-1 opleverde. Na verlenging en het nemen van strafschoppen was FC Twente de sterkste en gaat door naar de volgende bekerronde.

Bij Ajax werd na rust drie keer en in de verlenging een keer gewisseld. Geel was er bij Ajax voor Siem de Jong (72') en Michael Diks (94').

Beide coaches maakten gebruik van de regel om in de verlenging een vierde wissel toe te passen.

FC Twente Man of the Match werd Oussama Assaidi.

De eerste vijf strafschoppen verliepen als volgt: Voor FC Twente: Oussama Assaidi, Danny Hola, Christián Cuevas en Michael Liendl schoten raak, Adnane Tighadouini miste. Voor Ajax: Lasse Schöne, Siem de Jong, Donny van de Beek en Klaas Jan Huntelaar schoten raak, Hakim Ziyech miste. In de volgende serie schoten voor FC Twente Alexander Laukart en Peet Bijen raak, voor Ajax schoot Joël Veltman raak en miste Maththijs de Ligt (gestopt door Joël Drommel).

Extra tijd eerste helft wedstrijd 1 minuut, 2e helt 3 minuten, in de verlening eerste en tweede helft 1 minuut.